Saturday, January 5, 2013

VITAMIN E COMPLEX

VITAMIN E with Grape Seed Extract
SIAPA YANG ADA JERAWAT, JERAGAT, KEDUTAN,PARUT?? INILAH VITAMIN YANG SESUAI UNTUK ANDA!!
Vitamin E adalah sejenis vitamin larut lemak. Ianya adalah vitamin antioksidan yang sangat bagus dan menghalang dari penuaan sebelum usia. Tentunya setiap orang tidak mahu tua sebelum masanya kan?
Vitamin E juga sangat sesuai diambil bersama dengan Vitamin C kerana ia akan meningkatkan lagi fungsinya. Umpamakan pelengkap kepada masing-masing contohnya vitamin e yang diambil bersama vitamin c boleh menghalang dari "sunburn".
Dos yang selamat diambil sehari adalah sebanyak 400iu sehari. Berita baik kerana Vitamin E Shaklee adalah juga sebanyak 400iu:)
Khasiat Vitamin E
berguna pada penghidap diabetes. Kerana vitamin e dapat meningkatkan fungsi insulin.
mempercepatkan proses penyembuhan luka kerana ia mengurangkan reaksi pengoksidaan pada luka.
vitamin e mengurangkan "hot flush" yang biasa dihadapi oleh mereka yang menopause.
memperbaiki "short term memory" terutamanya pada golongan dewasa.
Antioksidan yang sangat berkesan.
Vitamin E menjaga dinding arteri dari arteri tersumbat.
Sesuai untuk merawat jerawat Makanan Yang Mengandungi Vitamin E
Minyak zaitun
Kekacang
Minyak jagung
Minyak dari kacang soya
Minyak canola
KELEBIHAN VITAMIN E SHAKLEE
1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan. Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat. Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.
2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser. Pengalaman ibu sendiri bila mengalami bengkak susu yang ketara, ibu akan mengambil dua biji vitamin E namun ianya bukanlah diamalkan secara berterusan cuma pada saat melalui saat bengkak susu atau clog duct. Seorang teman sebelum ini mengalami masalah dimana tempat kemaluannya didapati mempunyai benjolan seperti bengkak ketumbuhan, beliau mengamalkan dua biji vitamin E selama 7 hari dan alhamdulillah ketumbuhan itu mengecut dengan sendirinya. Ini kerana Vitamin E membantu mengecutkan pertumbuhan abnormal sel dan melancarkan saraf terutama bagi ibu yang menyusu dan dapat mengelakkan bengkak susu yang berlarutan.
3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan. Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun melalui pengalaman ibu, pengambilan vitamin membantu mengatasi masalah kedinginan.
4. Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar. Membantu mengatasi masalah sarah belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian belakang badan.
5. Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka. Sangat membantu apabila si ibu yang menyusu mengalami luka di bahagian nipple. Rata2 ibu yang menyusu akan melalui saat sukar apabila puting susunya melecet ataupun luka. Pengambilan yang konsisten sangat membantu si ibu recover dari kesakitan yang dilalui.
6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula. Parut strecth mark akan semakin pudar.
7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.
Kebaikan Vitamin E
1. Menjaga jantung. Ianya beruapaya menghindarkan penyakit jantung kerana ia membantu mengelakkan arteri dari tersumbat. Jadi segala sakit berkenaan jantung dapat dihindarkan bila mengamalkan vitamin E ini.
2. Juga digunakan oleh wanita untuk melegakan sindrom PMS, sakit-sakit semasa kedatangan haid, "hot flush" disebabkan penyakit barah dan juga cyst.
3. Mengembalikan kekuatan otot-otot pada badan.
4. Untuk lelaki ianya juga boleh digunakan untuk merawat masalah mati pucuk.
5. Bagi yang menjaga kulit dan ingin kulit kelihatan cantik, amalan pemakanan vitamin e boleh menjadikan kulit yang kering supaya lebih lembab. Kulit yang lembab sudah pasti menjadi idaman semua bukan?
Hubungi saya untuk membuat pesanan dan dapatkan harga istimewa!
Shaklee Independent Distributor [ ID No : 894031 ]
♥ Contact No | :014-2311244 (Nanie)/ 0138404852 (morlin)
♥ Emel : myvitaminshakleestore@gmail.com
nak chat dengan saya mengenai masalah anda boleh terus ke facebook.. http://www.facebook.com/KimRozes